In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

07 maart 2012

ED 06-02-2012 'Geen extra horeca Wilhelminaplein'

Een meerderheid van de Eindhovense gemeenteraad voelt er net als wethouder Mary Fiers (PvdA, ruimte) niets voor om alsnog horeca toe te staan in een pand van de familie Verstralen aan het Wilhelminaplein.

Volgens de meeste fracties is het huidige bestemmingsplan 'zeer zorgvuldig' tot stand gekomen en zou het 'niet netjes' zijn ten opzichte van de buurtbewoners om daar nu van af te wijken.

De fracties van Leefbaar Eindhoven en LPF hadden het onderwerp dinsdagavond op de politieke agenda geplaatst, nadat Verstralen de ramen van het bewuste pand vorige maand liet dichttimmeren. De eigenaar probeert al jaren een horecavergunning voor het pand te krijgen, tot nu toe zonder resultaat.

Lees meer in het ED van woensdag

Reacties
Lijkt me anders wel gezellig op dit toch al zo leuke plein. Mischien wel de vriendelijkste uitgangsplek van de stad. En daarmee ook de leukste.
Lichtstadfan - 07-03-2012 | 10:38
@Lichtstadfan : Volkomen mee eens; je breekt me de bek open want juist dit soort kleinere
horecapleintjes maken een stad gezellig en scheppen de ambiance die een Stratums Eind ontbeert..
Maar het mag daar klaarblijkelijk niet al te gezellig worden gezien de al jaren geleden aangelegde gemetselde versperringen die het houden van evenementen klaarblijkelijk moeten verhinderen (denk daarbij b.v. aan het vroeger Salzafestival)...
BERT HOF - 07-03-2012 | 12:00
Een kroeg meer of minder maakt ook niet uit. En zoals lichstadfan al zegt de vriendelijkste uitgaansplek van de stad. In ieder geval een stuk beter als het Stratumeind.
Thijs - 07-03-2012 | 11:39
@Lichtstadfan : Volkomen mee eens …… dat willen we ook graag zo houden.
Dus…… geen uitbreiding gewenst.
Bewoner - 07-03-2012 | 13:39
@ Bewoner,
Helemaal gelijk!!! Huilie, huilie nu voor deze vastgoedhandelaarfamilie
P.J. - 07-03-2012 | 14:40

Zo is dat! Laat het Wilhelminaplein sfeerloos doodbloeden! En pas op dat er wat levendigheid in het centrum kan komen. Zeker niet p het W.H.plein. Er zou toch eens wat leven in de binnenstad en keuze van uitgaan in deze omgeving los kunnen komen, uit levendigheid. Want dat wisten ze niet toen ze daar kwamen wonen. Kleinzielig die gemeenteraad. Laat de binnenstad maar doodbloeden door die rustzoekers in hun appartementen.
P.H. - 07-03-2012 | 22:52


BRON

Geen opmerkingen: