In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

08 april 2013

ED 05-03-2013 Brandschade in voormalig VB&T-pand

Een brand heeft schade aangericht aan het leegstaande pand aan het Wilhelminaplein. Buurman Auberge Nassau heeft interesse om er uit te breiden.

Brand in het voormalige VB&T-pand aan het Wilhelminaplein heeft voor forse schade gezorgd op de eerste etage. De brand werd nooit opgemerkt omdat het gebouw is dichtgespijkerd, de schade werd daarom pas eind vorige week ontdekt. Volgens Kenneth Verstralen, samen met zijn vader Martin eigenaar van het pand, is de brand uit zichzelf gedoofd door zuurstofgebrek. "Dat is tenminste wat de brandweer ons verteld heeft. Maar de schade is aanzienlijk."

Hoe de brand precies ontstaan is, weet Verstralen nog niet. "We weten wel dat het pand geregeld gebruikt wordt door daklozen, en wellicht dat zij iets met de brand te maken hebben. Deze week komt een expert de exacte schade opnemen."

Wat betreft de toekomst van het pand is er volgens Verstralen nog veel onduidelijkheid. "We hebben onlangs een gesprek gehad met studentenvereniging SSRE en ook de naastgelegen horeca Auberge Nassau en The Prince hebben interesse. Struikelblok is vooralsnog het feit dat er geen horeca-vergunning voor het voormalige VB&T-pand beschikbaar is. De gemeente stelt dat het Wilhelminaplein wat betreft horeca aan het maximum zit."



Volgens Verstralen is het echter de vraag of een studentenvereniging onder de noemer horeca gerekend mag worden. "Als Auberge Nassau of The Prince het pand betrekken, gaat het bovendien om een uitbreiding. Er komt dan geen nieuwe horecazaak bij."

Will Ermens, eigenaar van Auberge Nassau, laat desgevraagd weten dat hij inderdaad geïnformeerd heeft naar het leegstaande pand. "Tot concrete onderhandelingen zijn we echter nog niet gekomen." Daarvoor is er volgens Ermens ook nog te veel onduidelijk. "Eerst willen we helderheid over de horecavergunníng en we moeten natuurlijk ook naar het financiële plaatje kijken. Het pand is behoorliik vervallen en er is dus een flinke investering nodig."

Mocht restaurant-hotel Auberge Nassau uitbreiden naar de buren, dan gaat Ermens de begane grond gebruiken om grotere groepen een eigen ruimte aan te bieden. Op de eerste etage komen dan hotelkamers. Op dit moment heeft Auberge Nassau al acht hotelkamers boven de huidige brasserie. De eigenaar van restaurant The Prince was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Geen opmerkingen: