In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

08 mei 2012

ED 29-12-2007 (Herhaling!) Plan voor levendiger Wilhelminaplein

BRON  


Met meer horecazaken en een parkeergarage wil vastgoedfamilie Verstralen het Wilhelminaplein in Eindhoven een impuls geven. "Het is nu een doods plein.
Terwijl het voor mensen van veertig, vijftig jaar hét plein van Eindhoven is", zegt Kenneth Verstralen.

De familie Verstralen, bekend van De Twee Hertoghen, heeft vier panden aan het Wilhelminaplein gekocht van Woonbedrijf. Het gaat om een appartementencomplex op nummer 3, de woningen van nummer 10 en 11 en het voormalige kantoorpand van VB&T makelaars op nummer 12. Verstralen was al eigenaar van het op nummer 9 gevestigde hotelrestaurant Benno.

De vastgoedbeleggers hebben hun plannen bij de gemeente Eindhoven neergelegd. De gemeente kon gisteren niet reageren.

Omwonenden vrezen 'een tweede Stratumseind'. Zij hebben de gemeenteraad gevraagd te voorkomen dat meer panden dan nu een horecabestemming krijgen.

Verstralen spreekt tegen dat hij van het Wilhelminaplein een uitgaansstraat voor jonger publiek zou willen maken. "We willen één of twee zaken à la het Artys van vroeger, voor een publiek van 30- of 35- plus."

De panden van nummer 10 en 11 kunnen worden betrokken in de verbouwing van nummer 9 tot nieuw café-restaurant. Hotel Benno zou kunnen worden uitgebreid met een expositieruimte, is het idee. Op nummer 12 zou een nieuw café-restaurant kunnen komen.

Verstralen wil het appartementencomplex laten verbouwen tot 'statig designhotel'. "We willen Eindhovense designers de gelegenheid geven het hotel in te richten."

De in de stichting Wilhelminaplein vertegenwoordigde omwonenden stellen dat 'met een hele wand horeca de gemengde functie' van het Wilhelminaplein verdwijnt. "In de zomer wordt het dan een en al terras. Ik weet niet of ik er dan nog wil wonen", verklaart voorzitter Marijke van der Genugten.

Volgens Van der Genugten is bovendien in de omgeving nu al sprake van parkeeroverlast, 's avonds na tien uur als geen parkeervergunning meer is vereist.

De stichting gaat, met steun van de gemeente, een onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van een garage voor omwonenden. Ook Verstralen wil op het plein een garage, eventueel zowel voor bezoekers als voor bewoners. 

Als andere mogelijkheid noemt hij de bouw van een parkeerdek aan de achterzijde van Wilhelminaplein 12, waar nu ruimte is voor 35 parkeerplaatsen. 

Geen opmerkingen: