In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

23 december 2012

GE 22-12-2012 Duizenden fakkels

De fakkels worden om 19.00 uur ontstoken. 

Het is ieder jaar weer een bijzonder gezicht; de duizenden mensen van verschillende nationaliteiten die met hun brandende fakkels in een kilometerslang lint door de Eindhovense binnenstad wandelen. Op kerstavond wordt voor de 21ste keer de Eindhovense Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid gehouden.
Gemiddeld nemen zo’n 5.000 mensen deel aan de tocht voor een tolerante en respectvolle samenleving. De uitgifte van de fakkels begint om 18.00 uur op het Wilhelminaplein. Het Wilhelmina Koor en het Koor van Muziekatelier Orkun zorgen voor de muzikale begeleiding.
De eerste fakkel wordt om 19.00 uur aangestoken aan de World Peace Flame door wethouder Mary Fiers. Zij doet dat samen met de winnaar van de rap- en poëziewedstrijd die dan bekend is gemaakt. Daarna gaat de wethouder voor in de tocht door het Vonderkwartier. Na terugkeer van de deelnemers op het Wilhelminaplein is er een muziekprogramma tot 21.00 uur.
In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen de fakkels niet meer rechtstreeks aan de kraampjes worden gekocht. Mensen moeten eerst muntjes kopen bij de kassa’s en daarna bij de kraampjes inwisselen voor een fakkel. Op de avond zelf kosten muntjes 2,50 euro per stuk, maar ze zijn ook in de voorverkoop voor 2 euro verkrijgbaar bij onder andere de VVV, Bibliotheek, ED, Café Wilhelmina en Dynamo.
De Fakkeltocht kent een aanvullend programma. Om 18.00 uur is er een Oecumenische viering in de Catharinakerk, en op hetzelfde tijdstip begint in de ESK Kapel aan de Kanaalstraat 6 de Kinderkerstnacht. De Fatih Moskee aan de Willemstraat 67 verzorgt om 20.00 uur tondleidingen en om 22.00 uur begint er een kerkdienst in de EKS Kapel.



Geen opmerkingen: