In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

23 november 2014

BM 01-08-2014 Verslag Bluesplein 2014

Tekst : Barbara van Geffen

Op zondag 27 juli vond op het Wilhelminaplein in Eindhoven het jaarlijkse, gratis toegankelijke festival, “Bluesplein” plaats. Bluesplein is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip in Eindhoven en directe omgeving. Het programma heeft al jaren een internationale bezetting en werd dit jaar alweer voor de 24e keer georganiseerd. Door het mooie weer waren veel blues liefhebbers van heinde en verre naar Eindhoven gekomen.
De Blues, funk en rockband The Tightropes mocht op het buitenpodium het spits afbijten. Helaas hebben we dit optreden gemist omdat we i.v.m. koopzondag in het centrum van Eindhoven geen parkeerplek konden vinden. Naar verluidt is het een mooi optreden geweest!
Op het buitenpodium werd ondertussen alles in gereedheid gebracht voor Lightnin’ Guy. Dit keer was Guy Verlinde niet met zijn band The Mighty Gators maar met gitarist Richard van Bergen en drummer Erik Heirman, voor een Hounddog Taylor Tribute. Het trio zet een sterk en energiek optreden neer. Met nummers als “Take Five” en “Sadie” weten de mannen een gezellig sfeertje te creëren.
Er wordt voortgezet met de 5-koppige band Texas Radio. Deze uit Twente afkomstige band haalt hun inspiratie bij o.a. Tom Waits, The Doors en Canned Heat vandaan. Met hun mix van Rock ‘n’ Roll, Blues en Psychedelica zetten de heren een stevige, puike set neer waarbij we o.a. “Man In A Van“ en “Help Me” voorbij horen komen. Een geweldige band die ik snel weer eens aan het werk wil zien.
Vervolgens mag de Belgische Rory Gallagher tribute band, Bullfrog Tattoo het stokje overnemen. Over dit optreden kan ik eigenlijk heel kort zijn daar het entertainment gehalte van de bandleden van met name zanger Pierre Bataillie en toetsenist Luc Heyvaerts een beetje teveel van het goede was, waardoor het optreden al snel een veel te hoog bruiloften en partijen karakter kreeg.
De 9-koppige soul, funk, blues band The Eminent Stars mocht deze 24e editie van Bluesplein succesvol afsluiten en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. De band weet als geen ander haar enthousiasme over te brengen op het publiek. Vanaf de eerste noten gingen de voetjes van het publiek dan ook royaal van de vloer en ook de handjes gingen veelvuldig de lucht in. Wat mij betreft één van de lekkerste Nederlandse funk bands van het moment.
Zowel publiek als organisatie kan terugkijken op een prima geslaagd festival!

Geen opmerkingen: