In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

23 november 2014

ED 15-02-2014 Grote claim dreigt voor organisator ijsfestival Eindhoven

Sculpture Events, de organisator van het voormalige IJssculpturenfestival in Eindhoven, heeft volgens de rechtbank contractbreuk gepleegd door het festijn in 2008 op het laatste moment terug te trekken.Het bedrijf van zakenman Thomas van den Dungen hangt een schadeclaim van ongeveer een half miljoen euro boven het hoofd. Hij gaat in hoger beroep.
Festival afgelast in 2008
Van den Dungen organiseerde in 2006 en 2007 een twee maanden durend festival in de Eindhovense binnenstad. In 2008 moest Sculpture Events het echter doen met 4 in plaats van 8 weken. Te kort om het festival rendabel te kunnen exploiteren, zo oordeelde Van den Dungen, die zijn festival afgelastte.
Tonnen schade
Stadsmarketingorganisatie City Dynamiek (nu Eindhoven 365) moest in allerijl op zoek naar een vervangend evenement voor Eindhoven Winterstad. Mede daardoor zegt de organisatie tonnen aan schade te hebben geleden.
Volgens City Dynamiek viel de kortere duur van het IJssculpturenfestival binnen het bestaande contract en was het evenement ook in vier weken gewoon rendabel te maken. De rechtbank gaat daar nu – na jarenlang procederen – dus in mee.
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

Geen opmerkingen: