In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

24 november 2014

GE 21-10-2014 Wilhelmina Blues Nights

Het laatste kwartaal van het huidige jaar zal The Wilhelmina Blues band maandelijks een avond verzorgen in Café Wilhelmina...


Het initiatief hiertoe is genomen door de Eindhovense muzikale coryfeeën Ad van Meurs en Koos Cornelissen, boegbeelden van The Wilhelmina Blues Band.
Van Meurs: “Ik organiseer met de Vastenaovonden al zes jaar live muziek in Café Wilhelmina en heb in die periode regelmatig Koos uitgenodigd als gastmuzikant. Later is daaruit the Wilhelmina Blues Band ontstaan.”
Cornelissen: “Spelen met Ad van Meurs heeft altijd op mijn verlanglijstje gestaan, ik bewonder hem. We blijken qua liefde voor met name Engelse blues uit de jaren zeventig aardig synchroon te lopen.”
Het is niet alleen de voorliefde voor het genre die de twee delen, spelplezier speelt voor beiden een minstens zo grote rol bij de aanstaande Blues Nights, zoals de concerten genoemd worden.
Van Meurs en Cornelissen worden in The Wilhelmina Blues Band bijgestaan door Frank Strokap op bas, drummer Dylan van Meurs en Niek van de Klundert op toetsen en zang. De gerenommeerde geluidstechnicus Ankie Keultjes zorgt vanachter haar werkplek ook voor extra vocale inbreng.
Wanneer?
De eerste Blues Night is op donderdag 23 oktober, daarna op 20 november en 11 december. De entree bedraagt 5 euro en vanaf 21.00 uur wordt er muziek gemaakt.

Geen opmerkingen: