In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

23 november 2014

ED 14-05-2014 Toch 'Koninginnedag' op Eindhovens Wilhelminaplein


"Wij willen met onze Koninginnedag op zaterdag 17 mei een 122-jarige traditie herstellen", zegt Dick Schuurman van Kaffee de Groot op het Wilhelminaplein in Eindhoven.
De 'Stichting tot behoud van Koninginnedag i.o.' heeft daarom komende zaterdag (op de verjaardag van koningin Máxima) tal van activiteiten georganiseerd op het Wilhelminaplein. Vooral voor de kinderen want Koninginnedag is van oudsher een feest van en voor de jeugd, zeker overdag.
Koninginnedag op het Wilhelminaplein begint om 11.00 uur met het versieren van fietsen, steppen, bolderkarren en driewielers, om 12.00 uur gevolgd door een defilé rond het plein. Om 15.00 uur wordt bekendgemaakt wie de prijs voor het mooist versierde voertuig krijgt.
De oud-Hollandse spelletjes beginnen om 12.30 uur. Tussendoor maken de kinderen een lied voor koningin Máxima, dat later op de middag wordt uitgevoerd. Ook zijn er nog andere leuke activiteiten. Rond 17.00 uur is de eerste 'Koninginnedag oude stijl' afgelopen.
De komende jaren wil Schuurman het initiatief terug laten keren.

Geen opmerkingen: