In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

23 november 2014

EDB01-04-2014 Kaffee de Groot schenkt 'nur Schultenbräu' op 1 april





Gelukkig kan hij er nog om lachen. Eigenaar Dick Schuurman van Kaffee de Groot op het Wilhelminaplein besloot een 1 april-grap uit te halen, omdat hij sinds een tijdje in een conflict verwikkeld is met bierbrouwer Grolsch. “Daarop heb ik besloten om op 1 april blikken Schultenbräu in m’n koeling te zetten. Die verkoop ik voor 1,50 euro per stuk, waardoor ik wél aan mijn marge kom”, aldus de kastelein.
Schultenbräu is het huismerk pils van de Aldi en niet op het vat verkrijgbaar. Officieel mag Schuurman het bier ook niet verkopen, zo is vastgelegd in zijn contract met Grolsch. Het gaat om een contract van vijf jaar dat hij bij de overname ook mee heeft moeten nemen. De brouwerij is verder geen eigenaar van het pand.

35.000 euro
“Over de bierprijs uit de tank (pilsener red.) zijn we het wel eens geworden. Maar de prijs van de speciaalbieren daar kunnen we geen overeenstemming in vinden”, stelt Schuurman. Daarnaast zouden er afspraken gemaakt zijn over bepaalde kortingen in 2013. “In het kort betekent het dat Grolsch mij nog 35.000 euro schuldig is, maar niet wil betalen.”

New kids
De grap werd via Facebook bekendgemaakt. ‘Eerste New kids-café in Nederland’ zo werd gekopt. Schuurman heeft zijn clientèle uitgedaagd om de voorraad Schultenbräu zo ver mogelijk leeg te drinken. In een zelfgemaakt ‘krantenknipsel’ stelt Schuurman dat hij zich wil onderscheiden, omdat het net lijkt of de hele horeca in Eindhoven door Inbev wordt gerund.

Of het al storm loopt? “Nou, m’n terras zit aardig vol, maar met de Schultenbräu gaat het nog niet hard”, besluit Schuurman met een lach.

Grolsch kon vandaag niet meer reageren. Mogelijk komt de brouwer morgen met een reactie.

Geen opmerkingen: