In deze weblog zal herstel plaats vinden van gegevens die op 6 februari 2011 verloren zijn gegaan. Ook zijn er zuster-blogs in de linker kolom op deze pagina te vinden met berichten die specifiek over één straat gaan.

23 november 2014

GE 28-02-2014 CV Wilhelmina is haar mascotte kwijt

 MARTINA ROOVERS, REDACTEUR 


Carnavalsvereniging Wilhelmina is haar mascotte kwijt. De houten olifant staat normaal gesproken voor de deur van café Wilhelmina in Eindhoven. Hij is nu gesignaleerd in stadsdeel Woensel.
Vrijdagochtend zag een voorbijganger een grote houten olifant tegen het hek staan van kindercentrum Mamma Olifant aan de Zuiderzeelan in het Eindhovense stadsdeel Woensel. “Er hangt een briefje aan met daarop de tekst ‘olifant zoekt vriendin’”, laat een anonieme beller weten aan Gezien.nl. Op de vraag of hij er zelfs iets mee te maken heeft, geeft de beller geen antwoord. Wel weet hij te melden dat er bij de carnavalsvereniging met regelmaat attributen verdwijnen. “Ze zijn nogal onoplettend. Er verdwijnen regelmatig scepters en zo. Een prins is zelfs een keer zijn pak kwijtgeraakt, dat onder de snelbinders van zijn fiets zat.”
En nu is Wilhelmina hun mascotte kwijt. “En het is er niet eentje die je achterop je fiets meeneemt, want hij is 2,44 meter hoog en 1,22 meter breed.” Bij het noemen van die precieze maten, lijkt het erop dat de beller er meer van weet. Hij zwijgt, maar carnavalsvereniging Wilhelmina heeft haar olifant terug, dankzij zijn telefoontje.

Geen opmerkingen: